На практика Арафат не е напускал града вече пет месеца, след като на 3 декември израелската армия разруши летището в Газа и всички хеликоптери и самолети.

Хиляди хора посрещнаха Ясер Арафат с възгласи "С цялата си кръв и с цялата си душа ние сме с теб, Абу Амар". Абу Амар е бойното име на палестинския лидер. Арафат направи обиколка в града и разгледа разрушениятата. Това са международни престъпления, извършени от последователите на онези, които управляват Израел и които убиха Ицхак Рабин, заяви палестинският лидер. Той отдаде почит и на загиналите по време на едномесечните боеве в Рамала.

Израел вдигна забраната над Арафат да пътува, след като палестинските власти предадоха четримата убийци на израелския министър на туризма Рехавам Зееви.

Обсадата на храма "Рождество" във Витлеем продължава. Там загина един палестинец, който бе изнесен от храма. Ранени са още трима. Съветът на църквите от Близкия Изток заяви в декларация от Бейрут, че празненствата по случай тазгодишния православен Великден ще бъдат негативно повлияни от събитията в палестинските територии. Документът порицава Израел, чиято армия не се съобразява с призивите на целия свят и продължава да осквернява неприкосновеността на Светите места и да убива хората, потърсили убежище между стените на църквата.