Не просто скъпа вечеря, а преживяване за цял живот - така собственикът на хотела домакин нарече събитието. Най-добрите готвачи, организатори и експерти по виното се погрижиха за отличното прекарване на малцината, които можеха да си позволят изживяването. Цената на вечерята е 25 хиляди долара на човек. Възползваха се 40 от най-богатите любители на изисканата кухня.
Шестима майстори готвачи от Франция, Италия и Германия сготвиха по 10 ястия всяко, от които гарнирано с рядко вино. Те подготвили списъци с нужните продукти, които били докарани съвсем пресни от цял свят - черни трюфели, водорасли, раци и скариди от Франция, хайвер от Швейцария, артишок от Ерусалим и бели трюфели от Рим. Само виното струвало над 200 хиляди долара. Майсторите не са се конкурирали помежду си.
Гостите дошли от Европа, Съединените щати, Близкия изток и Азия, но самоличността им се пази в тайна. За да е гарантирана дискретността, ястията бяха доставяни в ресторанта на 65 етаж на хотела с частен асансьор, а всички от персонала с мобилни телефони с камери трябваше да ги оставят пред вратата.
