В рамките на Лондонската седмица на модата ексцентричната дизайнерка Вивиан Уестууд представи колекцията си есен-зима 2011/2012, което сякаш е излязло от света на "Алиса в Страната на чудесата", съобщи Асошиейтед прес.

Уестууд, която скоро ще навърши 70 години, десетилетия наредбе смятана за жрица на пънк модата. Сега тя уверява, че се възхищава от кралското семейство и има усещането, че то подкрепя британските ценности. Това обаче не й пречи да продължава да проектира странни и изпъстрени с много цветове облекла. Дизайнерката не се притеснява да отговори на въпроса дали от нея е било искано да проектира булчинската рокля на Кейт Мидълтън за кралската сватба на 29 април. "За жалост отговорът е  "не", каза Уестууд. "Щях много да се радвам, ако имаше подобно искане."

Както и други дизайнери, представили колекциите си на Лондонската седмица на модата, Вивиан отказа да коментира на кого е възложено да проектира булчинската рокля на Кейт.

Някогашната бунтарка обаче увери, че е голяма фенка на принц Чарлз заради дейността му в полза на околната среда. Уестууд поясни, че кралското семейство е вдъхновило колекцията на нейния "Ред лейбъл" за следващата есен и зима.

Показани бяха елегантни и удобни за носене облекла. Прическите на някои манекенки създаваха впечатлението, че на главите им са сложени корони. Многоцветният грим също имаше особено значение за представянето на облеклата.

Художничката Трейси Емин заяви след края на дефилето, че колекцията на Уестууд е като някакъв дар. Сред знаменитостите, присъствали на дефилето, бяха също певецът Бой Джордж и тенис легендата Борис Бекер.

Уестууд преди време привлече вниманието на медиите, като се оплака от нарастващото потребление и призова феновете си да спрат да купуват дрехи.