Директорът на болница "Лозенец" Любомир Спасов съобщи, че животът на пострадалата жена е вън от опастност.В момента в болницата се извършва операция на 45-годишната Евгения Алексиева.

Катастрофата става близо до пирдопското село Антон. Пилотната кола на кортежа на президента започва изпреварване.

Според пресцентъра на държавния глава хондата на Евгения Алексиева се движи близо до осевата линия. В колата заедно с нея пътуват и две деца. Те имат леки наранявания.

Минути след катастрофата от там минава Ангел Борисов , който работи наблизо,

"Таванът на колата беше сплескан до седалките. Явно колата се беше въртяла, но в момента беше на колела. Предното стъкло беше изхвръкнало", разказва Ангел Борисов. 

Евгения Алексиева е стоматолог и живее в Златица. Преди години е била завеждащ стоматологичното отеление на бившата поликлиника в Пирдоп.

Личният лекар на президента и директорът на национална служба "Охрана"  генерал Владимиров оказват веднага първа помощ на пострадалата. Жената е откарана в болницата в Пирдоп. Около два часа по-късно е транспортирана в София.

Директорът на Правителствената болница не уточни каква ще е операцията.

През 2001 година имаше друг инцидент с кортеж на тогавашния президент Петър Стоянов. В катастрофата загина шофьор от Националната служба "Охрана".

На пътя между Дупница и Благоевград част от кортежа на гостуващия у нас малтийски президент катастрофира с благоевградски камион-влекач. По чудо президентът Гуидо Де Марко се отърва без наранявания. Това стана благодарение на умелата реакция на шофьор от НСО.

Оперативната кола, която предпазва президентския автомобил, понася удара на влекача. Шофьорът Стефан Янчулев почина няколко часа след катастрофата, а други 7 души бяха ранени. Тогава от Националната служба "Охрана" казаха, че тирът се е движел с 90 км/ч. Шофьорът на камиона се е оправдаваше с мокрия път, докато очевидци свидетелстваха, че шосето е било сухо.