Инженерите ще трябва да изчислят разстоянието, на което са стояли един от друг подсъдимият Кьосев и застреляното момиче. Мнението на експертите ще послужи за доказателство дали куршумът, изстрелян от Калин Кьосев, е могъл да прониже тялото на Елеонора по посочената в документите траектория.

Експертите от пътно строителство ще измерят разстоянието от мястото, където е стояла Елеонора, до мястото, на което е бил подсъдимият. Ще се измери и наклонът на булеварда. Така ще стане ясно, дали е било възможно изстреляният от Кьосев куршум да прониже тялото на момичето по такава траектория, по която е била убита 16-годишната Елеонора.

адвокатът на Кьосев, Илиян Василев, смята, че няма доказателства и обективна възможност от мястото, където се е намирал полицаят да бъде изстрелян куршум, коийто да прониже тялото на момичето по начина, по който е установен.

Свидетел по делото каза, че Кьосев е стрелял с опъната напред ръка в посока към паметника на Патриарх Евтимий. Според събраните доказателства, Елеонора е стояла от другата страна на булеварда и е простреляна отдолу нагоре. Не може Калин да стреля водоравно, с ръка напред, а куршумът да я прониже отдолу нагоре, оспори адвокатът му. Съдът одобри новата експертиза, отказвана година от следствието.

В съда съученички на Елеонора видяха снимка на ботушите й, иззети от следствието. Веселина Тименова и Лиляна Йоргова казаха, че ботушите са подобни на тези на Елеонора. Според момичетата обаче, тя е носила по-малък номер, с по-нисък ток от ботушите, описани от следствието.

Майката на убитото момиче, Калинка Борисова, смята, че процесът засега се води "много точно, много експедитивно".

Делото ще продължи след два месеца.