За целта 600 хиляди лева ще се изхарчат извънредно.

Общинският приватизационен фонд осигурява средствата, тъй като в бюджета на столицата за тази година не са заложени такива разходи.


"Мисля, че е много тенденциозно. Би трьябвало да се отпускат постоянно средства, за да бъде София, каквато трябва да бъде", каза Константин Младенов.

"От една гледна точка е добре за София, от друга -не мисля, че папата може да направи нещо повече за България", сподели Йордан Бабов.


В кратки срокове трябва да бъдат ремонтирани настилките, стълбищните клетки, централният фонтан и водната каскада, както и външното осветление.

Целта на ремонта е да се обезопаси и възстанови естетическият вид на околното пространство около Националния дворец на културата.

Общинските съветници отчетоха разрушенията, които търговците около Двореца на културата нанасят и решиха цената на ремонта да не надвишава определената сума.

И Пловдив усилено се подготвя за предстоящото посещение на папа Йоан Павел Втори в града на 26 май. Централният площад в града, където Светият отец ще отслужи първата у нас папска меса, ще бъде изцяло преобразен. Католическата катедрала "Свети Лудвик" също се ремонира.