Румънеца и Енчев тръгват на турне. Идната седмица дуетът ще зарадва феновете си във Варна, Бургас и Пловдив.

Те за заедно от 15 години. Броени дни преди първото им турне репетицията продължава с пълна сила. Енчев координира всички на сцената, а Румънеца, по стара звездна традиция закъснява.

За да представят новия си албум „Слънцето и ти" двойката, символ на българо-румънската дружба, е подготвила шоу с циркови артисти, двойници на известни личности и филмови герои, видео пана.

"Вие направо ме хванахте по черни гащи и бял потник. Само след пет дни това, което виждате, зад мене тези огромни видео стени, ще светнат по специален начин и много хора”, каза Енчев.

"На турнето може да очаквате всякакви безумни изненади като Митьо Пищова на живо, абсолютно на живо, защото участва в едно от парчетата на новия ни диск”, допълни Румънеца.

"А всички тези причудливи образи, които видяхте преди малко, са от групата за циркови и атракционни изкуства към дома на децата+, заяви на свой ред Енчев.  

Всъщност дуетът не подмина и поп-фолка. Във фонотеката си имат и парче с певицата Eмануела. Смятат, че в това няма нищо необичайно. И че не бива да има война между различните стилове.

Залите пък се пълнят трудно. Румънеца и Енчев признават, че момента, в който са решили да направят турнер е много труден. Правят го обаче напук на всичко.

"Аз честно много се съмнявам Йовков да е имал триетажна къща край морето и последен модел джип, за да пише или да изразява себе си по някакъв начин. Така че и за нас парите не са най-важното. Най-важното е 2011-а България да бъде на турнето на Румънеца и Енчев и да се забавлява заедно с нас. Ние в момента тренираме на сухо, защото отиваме на море”, допълни Енчев.

"Нещата са прекалено трудни за българската музика и най -вече за изпълнителите, но да не казвам, че сами си го направихме, така че продължаваме напред и нагоре и горе главата - ще сме номер едно и това е”, каза на свой ред Румънеца.

"Проблемите на децата ще са основен фокус. Като цяло всички концерти ще бъдат посветени. Най-добрите места на концертите ще бъдат подарък към някои от домовете в града, а в края на концерта по едно детенце от дом ще закрие концерта с една много хубава българска песен. За нас винаги между шоуто, майтапите и шегите момичетата цирковото изкуството винаги има нещо сериозно на втори план, което се надявам хората да оценят”, обясни Енчев.

Клюките и жълтите новини за тях оставят на заден план. Темата за брака вече не е чужда на Енчев. Румънеца обаче засега остава в отбора на ергените. Може би и защото няма законна половинка той не се притеснява, че някой ще го ревнува по време на турнето.

По време на турнето Румънеца и Енчев ще изпълнят най-новите и най-известните си песни.