Малко след Нова година, на церемония в британското посолство в Дъблин Боно, ще бъде награден с почетната титла Сър. В последно време певецът постави музикалната си кариера на второ място и започна да отделя цялото си време и енергия в борба с бедността в Африка.

Боно–певец: "Скачахме нагоре-надолу, когато "Лайф Ейд" събра 200 милиона. Помните ли, направо разбихме очакванията. Боб ни поведе в това. И сега, ако теглим чертата, говорим за 25 милиарда долара, казвам го само за илюстрация. Така че, ако на ирландска звезда й е позволено да цитира Уинстън Чърчил, не бих казал, че сме сложили края на бедността, но поне положихме началото на края".

Рицарското звание на певеца е висока оценка за неговата роля в борбата с проблемите на 21 век. През 2003 година, активната дейност на Боно в културната и хуманитарната област му донесе отличието "Почетен Легион", връчено от президента на Франция Жак Ширак. Две години по-късно 46-годишният изпълнител е определен за "Личност на годината" на списание “Тайм”.