По-късно израелската армия уби палестинец по подозрение, че е участвал в масовото убийство. В ивицата Газа израелски войници застреляха друг палестинец, който се опитал да проникне в еврейско селище.

Най-малко седем души са ранени при нападението в еврейското селище Адора на Западния бряг. Съобщава се, че един от тях е в тежко състояние. Нападателите палестинци били двама или трима. Те проникнали в селището, облечени в израелски униформи. Нахълтали в две от къщите и открили стрелба по обитателите им. Палестинците успели да избягат. Предполага се, че се укриват в град Хеброн, който се намира на 8 километра.

Израелски военни източници съобщиха за предотвратен подобен инцидент днес и в ивицата Газа. Палестинецът, опитал се да влезе в еврейското селище Дугит, бил убит.

Десетки жители на Рамала на Западния бряг протестираха срещу продължаващата блокада на палестинския лидер Ясер Арафат. Част от демонстрантите се покатерили на барикадата край главната квартира на палестинската власт и хвърляли камъни по израелския военен пост. Демонстрацията била разпръсната със сълзотворен газ.