Пътните настилки в цялата страната са проходими и сухи. За времето от 13 ч. до 21 ч. при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е въведена забрана за движение на моторни превозни средства с обща маса над 20 тона по републиканската пътна мрежа. До 2 ноември остава затворен пътят Русе – Велико Търново, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Създаден е обходен маршрут. Затворен е главният път Перник – Дупница в посока Кулата, поради изграждане на автомагистрала. Обходният маршрут е през Радомир.

Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Въведена е забрана за преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 ч. до 22 ч., над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя, и над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътищата Сливен – Стара река, Костенец – Самоков и Бургас – Слънчев бряг.

През изминалото денонощие в страната са станали 24 катастрофи, при които са загинали двама души, а 31 са ранените - двама от тях са с опасност за живота.  В София са регистрирани 74 леки и едно тежко пътно произшествие, няма загинали.