Вторият етаж на стара изселническа къща в центъра на Момчилград се срути след проливните дъждове. Трите жени, които са я обитавали, са изведени оттам невредими и днес ще бъдат настанени в общинско жилище. Част от жителите на града останаха без вода, след като прииждащо дере скъса водопровода, захранващ Момчилград и село Загорско. На много места дъждовете са активирали свлачища. В община Кирково се е пропукала подпорна стена, висока 4 метра, която заплашва да затвори централен път.

Каменни блокове, повлечени от водите на южното дере в Момчилград, са спукали водопровода, който захранва част от абонатите. В момента аварийни екипи работят по отстраняването на повредата. Сериозни поражения има в селата Груево, Биволяне и Ново Соколино. В Чомаково е отнесена пътната настилка, активирало се е и старо свлачище.

Обитателите на къщата в центъра на Момчилград, която се срути снощи, са евакуирани. Върху фасадата на 3-етажната сграда зеят големи пукнатини. Сградата е строена през 30-те години на миналия век и не подлежи на укрепване, твърдят специалистите.