Общинарите приеха специална декларация по този повод. Освен това в началото на идващата седмица недоволни потребители ще протестират пред сградата на И Ви Ен.

Високите сметки за ток за последния месец са сред темите, които вълнуват най-много хората в града. Някои са подали жалби до Районната прокуратура и в момента чакат тя да се произнесе.

Петър Георгиев - потърпевш: “Сметката ми е двойно по-висока и обхваща един много по-голям период, за който аз не съм уведомен, както и всички граждани на Пловдив”.

От И Ви Ен се оплакаха, че това е заради въвеждането на новите цени на тока, но аз не смятам, че сметките трябва да са толкова високи.
Въпреки че е подал жалба заради 110-те лева, които трябва да плати, този мъж не вярва, че заради нея, заради проверката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране или пък заради Декларацията на Общинските съветници, нещо ще се промени.

Недоволните потребители ще протестират пред сградата на И Ви Ен следващия вторник. Протестът се организира от местната организация на ВМРО, по чиято инициатива днес общината гласува декларацията.

От Електроразпределение коментираха с думите, че "винаги са на разположение за сътрудничество и диалог с всички институции и организации и ще направят всичко необходимо в интерес на клиентите си".