Бразилия нямаше да бъде същата, ако преди 181 години в Рио Де Жанейро не беше организиран първият уличен карнавал. Жуниор Мораес и Адемар Жуниор носят в кръвта си два от символите на Бразилия - карнавалният ритъм на самбата и любовта към цар Футбол, която показват на стадионите в България.
"В Бразилия имаме много различни етноси и някак си целият ни народ е хубав. Имаме много красиви жени и като цяло сме хора с много добро сърце”, смята Жуниор Мораес.
"Какво ме привлича тук в България? Това е климатът. В България има зима, в Бразилия са малко местата - три или четири щата, където има сняг. Езикът ви е много труден - той е един от 11-те най-трудни езици в света. И знам че прилича на руския”, признава Адемар Жуниор.
Над 70 години бразилското кафе е на изключителна почит в България. Но ако през социализма в заведенията имаше надписи "Днес турското кафе е виетнамско", сега може да се каже, че бразилското е предпочитано за джезве.
Шеф Петров доказва, че българската и бразилската кухня са много близки с едно ястие, което можете да приготвите сами. То е характерно за ресторантите тип "чураскария”, прочути със печеното говеждо на двуметрови шишове.
"Така наречените "чураско” неща са от перфектни меса, които се мариноват с кафе, с различни подправки. Слага се един хубав зехтин, хубаво е да престои известно време. Слага се от рода на червен пипер, може да сложим малко кафе. И се слага на грила”, обяснява шеф Борис Петров.
Добавете печени картофи на сол или ананас на скара, поръсен с канела за гарнитура и бразилската ви вечеря е готова.