Земетресение с епицентър 130 километра западно от София, най-вероятно в района на Скопие, е регистрирано в 13.52 часа.
По предварителни данни, трусът е с магнитуд най-малко 5,3 по скалата на Рихтер. От "Гражданска защита" обявиха, че на територията на страната няма жертви и разрушения.
Земетресението е усетено най-силно в Благоевград и Кюстендил, Видин, Враца и Монтана. Имало е още няколко по-слаби, затихващи труса. Най-силният от тях е усетен в 14.30 ч.
В Пазарджик земетресението е почувствано много силно, съобщиха за Би Ти Ви местни хора. Засега няма данни за прекъснато електричество или водоподаване.

От АЕЦ "Козлодуй" съобщиха, че земният трус не е усетен на територията на електроцентралата. Всички системи функционират нормално.

От Геофизичния институт при БАН съобщиха, че земетресението е било с магнитуд около 5,5 по скалата на Рихтер, с епицентър на територията на Македония. Според специалистите, то не е пряко свъзрано с развитието на земетръсните процеси на нашата територия. Последвалите затихващи трусове показват, че процесът се развива по нормалния според науката начин - разхлабване на напрежението, което може да се изрази в последващи трусове в продължение на седмици.

Според главния редактор на македонският вестник "Вест" Горан Михайловски, земетресението е усетено по цялата теротория на Македония. Геофизическият институт във Скопие все още не е съобщил своите данни за епицентъра, но силата на труса се оценява на 6 степени по дванадесетстепенната скала на Меркали. 
Македонските медии твърдят, че хората са притеснени, но засега няма данни за причинени щети или жертви.

Мобилната телефонна мрежа не работи. Би Ти Ви се опита да се свърже с българското посолство в македонската столица, но телефоните на мисията ни също не отговарят. По информация на Би Ти Ви в посолството ни няма ток.