Така, реално, хора, които преди промените на закона, можеха да получат до 20 години затвор, сега ще лежат максимум 6.

Случай, подобен на този с рапъра Ванко 1, който в края на миналата седмица беше освободен от затвора, е скандализирал белгийските разследващи власти. Това научи bTV от източници в Брюксел.
Става дума за освободен под парична гаранция варненец, разследван за трафик на хора и склоняване към проституция. Жените, станали негови жертви, са повече от 10.

Белгийците останали изумени, когато научили, че след продължилото повече от година паралелно разследване в Белгия и България, соченият за организатор на престъпната група, занимаваща се с трафик на жени, за когото има издадена и европейска, и международна заповед за арест, вече не е зад решетките.

Мярката "задържане под стража" била изменена в парична гаранция, тъй като арестантът имал здравословни проблеми - според представените медицински, страдал от епилепсия.

По други причини, но със същия краен резултат, от няколко дни извън ареста е и рапърът Ванко Едно, който е подсъдим за сводничество. Иван Главчев се озова извън ареста заради промяна в Наказателния кодекс.

Дали ще има поправка на поправката все още не е сигурно.