През 1994 г. Марина и Павел създават семейство. Само година и половина по-късно тя остава вдовица. 23-годишният старши-сержант Паунов загива във верижната катастрофа до Долни Богров. При изпълнение на служебния си дълг - в опит да предотврати още удари.

"С желание започна и на 14-я ден, след като беше назначен в системата на МВР се случи най-лошото", разказва Мариана Паунова, съпруга на ст.серж. Павел Паунов.

В дирекция "Полиция", служители и роднини на убити полицаи се събраха и положиха цветя, в памет на загиналите при служебен дълг. Произведението на скулптора Ставри Калинов, би трябвало да стои в сградата на МВР, според гл. секретар Бойко Борисов. Нито един от двамата заместници на министъра, не е одобрил тази идея, затова плочата е в дирекцията.
"Когато отиваме сутрин на работа, жените да оставят по едно цвете и всеки от нас да знае всъщност какво може да му се случи", казва ген. Бойко Борисов.

От септември 2001 година до края на миналия месец Бойко Борисов дарява заплатите си на 86 сираци на загинали полицаи.

Сега дъщерята на старши сержант Паунов е на 8 години. Не помни баща си, за него знае само, че винаги е на работа.

"Желанието за работа, лъчезарната усмивка, желанието да се пребори с престъпростта. Това просто не му даваше мира, той затова се реши да стане полицай, но не успя", разказва Мариана Паунова за съпруга си старши сержант Павел Паунов.

Мариана живее в Костинброд, но е категорична, че отново ще дойде в Дирекцията, за да донесе цветя пред плочата. Защото, човек е жив, докато е жива паметта за него.