През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 пътни произшествия, 27 души са ранени, петима са с опасност за живота. Това съобщиха от МВР. В София са станали 80 леки и две тежки произшествия, трима човека са ранени.

Пътните настилки в цялата страна са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура”. Затворена е аварийната лента на автомагистрала "Хемус” между 16-ти и 17-ти километър в посока от София към Ботевград и автомагистрала "Марица” между 106-ти и 112-ти километър. Затворени за товарни автомобили остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, както и Дюлински проход.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и прохода Петрохан, в района на село Гинци, по пътя Бургас - Слънчев бряг, като обходният маршрут е през Бургас, Каблешково и Тънково. В периода до 31.10.2010 година ще е забранено преминаването на товарни автомобили с маса над 10 тона през прохода Шипка.

Към 6 часа тази сутрин движението на моторни превозни средства през всички гранични контролно-пропускателни пунктове е нормално. Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем - Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Видин – Арчар - Лом, Карлово – Пловдив и Симеоновград – Харманли.