Днес започнаха израелско-палестински преговори за преодоляване на кризата около църквата "Рождество" във Витлеем. След безрезултатния първи кръг, тази вечер участниците имат втора среща.

По-късно висши дипломатически представители на Европейския съюз - Хавиер Солана и Мигел Моратинос - заминават за Рамала. Там те ще се срещнат с палестинския ръководител Арафат.

Днес трима арменски духовници успяха да излязат от храма "Рождество" и описаха положението вътре като ужасно. Най-малко 200 палестинци и 30 свещенослужители били останали без вода и храна. Много от тях искали да излязат, а други били на границата на отчаянието. Според израелската армия, 30-40 от палестинците са екстремисти и държат останалите, като заложници. Израелската блокада на християнската светиня продължава вече три седмици.

В палестинските селища край Витлеем израелската армия арестува повече от 20 души по подозрения в терористична дейност. За един от тях се смята, че е бил член на радикалната палестинска групировка Ислямски Джихад. Израелски източници твърдят, че единият от убитите палестинци снощи в Хеброн бил местен лидер на радикалната организация "Бригадите на мъчениците от Ал Акса". В същия град палестинци убиха трима свои сънародници, които обвиняват в сътрудничество с израелците.

Израелската армия започна издирване на екстремисти в палестинско селище край Ерихон на Западния бряг. Танкове и булдозери навлязоха и в селище в ивицата Газа, след като разрушиха местния пост на палестинските сили за сигурност.