Миротвороците отвърнали на огъня, но четиримата нападатели успели да избягат.
Командването на ИСАФ е получило информация за възможен атентат срещу бившия крал на Афганистан Мохамад Захир Шах.

"Разузнавателните служби разполагат със сведения, според които група убийци, представящи се за журналисти, биха могли да застрашат живота на краля", заяви пред медиите в Афганистан говорител на британския контингент от ИСАФ в базата Баграм, северно от Кабул. Той призова журналистите да бъдат нащрек, ако срещнат непознати колеги.

Това предупреждение последва информация, разпространена от италианското правителство. Тя гласи, че завръщането на Захир Шах, отложено с един месец, е било забавено поради очаквани заплахи от терористичната мрежа "Ал Кайда".
Днес бившият монарх посети двореца в Кабул, в който живееше до 1973 г., когато бе свален от престола от своя братовчед Дауд Хан. Сега там се намира резиденцията на премиера на временното правителство Хамид Карзай, който лично разведе Захир Шах из бившите му владения. След обиколката Карзай даде обяд, на който присъстваха управители на провинции и племенни водачи, дошли в столицата специално, за да изкажат почитанията си на бившия крал.

Бившият лидер на Северния съюз Ахмад Шах Масуд бе убит на 9 септември миналата година от хора, представящи се за журналисти, за които има подозрения, че са били членове на "Ал Кайда".