В Русе кандидадтът на СДС Елеонора Николова води според първите междинни резултати от преброяването на общинската избирателна комисия при 20 процента обработени бюлетини.

Спокойно, без нарушения и съществени жалби преминаха местните избори за кмет в Русе. Общинската избирателна комисия определи като изключително ниска избирателната активност в града. В ранния следобед тя бе към 16 процента. Преди години - през 1999 г., на първия тур за кмет на  града е била отбелязана над 40 процента активноста за бившия кмет  Димитър Калчев. 162 хиляди 461 са избирателите в Русе.  Десет са кандидатите за кмет на Русе. Водещи от кандидатите за момента са  Елеонора Николова, подкрепена от СДС, и още 17 десноцентристки формации -и Гено Генов, подкрепен от 23 партии.

Гено Генов обеща германски и австрийски инвестиции за града. .

Според първоначалните  резултати в Русе се очертава балотаж между Гено Генов и Елеонора Николова. Само три жалби  за нередности са постъпили в избирателния ден

В Благоевград  хората гласуваха за нов кмет, на мястото на Костадин Паскалев, който стана министър и вицепремиер. И тук резултатите сочат евентуален балотаж следващата седмица между Виктор Асийски, кандидат на БСП, водещ с 36 процента от гласовете, засега и Лазар Причкапов - спечелил 23 процента от гласовете до момента.

Георги Васев,  кандидат-кмет, представител на  ВМРО  сподели, че не е изненадан от  изборните резултати до момента, както и от изключително ниската изборна активност - едва 23 процента. "Отново дадохме шанс на нашите дядовци и баби да ни определят начина на живот за години напред",  каза Георги Васев.