Израелските танкове се изтеглиха от бежанския лагер край Дженин, но останаха на позиции в непосредствена близост.
В същия лагер палестинец беше изваден жив след като прекарал 10 дни под развалините. На Западния бряг и в ивицата Газа загинаха още 10 палестинци, двама от които малолетни.
Израелски гражданин е бил убит в Синай, Египет, съобщи израелското външно министерство.

Палестинските власти потвърдиха изтеглянето от бежанския лагер край Дженин, но обвиняват израелските сили за смъртта на стотици хора там.

Съединените щати похвалиха Израел, че спазва поставените му срокове за изтегляне от Западния бряг. Според Бен Елиезер за 3 седмици израелската военна офанзива е постигнала целта си да разруши "инфраструктурата на тероризма". Време било да се намери политическо решение на конфликта с палестинците.
Друга офанзива обаче не била изключена при нови палестински атентати.
Самоубийствен атентат имаше и днес в еврейско селище в ивицата Газа. Палестинец се самовзриви с автомобила си, като рани леко двама израелски войници. Израелските сили за сигурност са арестували лидер на ислямистите от "Хамас" във Витлеем. В този град продължава обсадата на християнския храм "Рождество", където се укриват близо 200 палестинци.

Според официални израелски източници, Ясер Арафат ще остане блокиран в главната квартира на палестинската власт в Рамала, докато не предаде убийците на израелския министър на туризма Зееви.