Целта на операцията е била да се попречи на доставките на оръжия за Хизбула от Иран и Сирия, съобщи израелски военен говорител.
Това е първото по-голямо нападение след спирането на огъня.

Източник от ливанските сили за сигурност съобщи, че израелската бойна авиация е открила огън на четири пъти по неидентифицирани обекти в ненаселен район североизточно от Баалбек в долината Бекаа.

“В 3.45 часа два израелски джипа минаха без светлини. Докато преминаваха, съпротивата откри огън срещу тях. Те продължиха, след което тук избухнаха сблъсъци. Израелски самолети започнаха за обстрелват района, след което два хеликоптера се приземиха, натовариха джиповете и отлетяха."

Движението Хизбула и ливанските сили за сигурност съобщиха, че рано тази сутрин е имало въоръжен сблъсък между бойци на Хизбула и израелски войници. Загинал е един израелски офицер, други двама са били ранени.

Жителите на Бейрут разбраха малко по- късно за израелско нападение.

Според представителя на Хизбула Хасан Хобалах, това е поредното доказателство, че израелският враг продължава да провежда военни операции, въпреки договореното спиране на огъня.

Хасан Хобалах: "Това е още едно доказателство, че израелският враг продължава агресията срещу Ливан, без да се съобразява с резолюцията, приета от съвета за сигурност на ООН. "

Първоначално израелската армия опроверга съобщенията за въздушни удари. По- късно информацията беше потвърдена, а военен говорител подчерта, че "целите на операцията са постигнати напълно".

Ливанското външно министерство обяви, че е информирало ООН за извършеното от Израел нарушение на примирието.