Убитият е Георги Божанов, баща на три деца. Сержантите Стоян Пачалов и Росен Овчаров са претърсвали без разпореждане хижа в гора край Велинград. Произвели са 3 изстрела, единият, от които е ранил тежко и убил Георги Божанов. Полицаите са отстранени от работа снощи.

Тази сутрин по предложение на шефа на Генерална дирекция “Полиция” Валентин Петров е уволнен началникът на служба “Полиция” в РДВР-Пазарджик - Гето Гетов. Изпълняващият длъжността началник на РДВР-Велинград, Памукчиев е наказан с порицание.

Тази сутрин вътрешният министър Румен Петков е приел оставката на гл. комисар Жоро Стоицев, директор на РДВР-Пазарджик. Министър Петков заяви, цитирам: “Няма да допусна отделни служители да съсипят труда на 60 000 души в системата. Той изрази съболезнованията си към семейството на убития и каза, че министерството ще поеме разходите по погребението му.

***
Директорът на Областната дирекция на Полицията в Пазарджик - Жоро Стоицев, е занесъл лично на министър Румен Петков оставката си в 7 часа тази сутрин. Пред журналисти по-късно той съобщи, че решение за това е взел още снощи, когато е посетил мястото на стрелбата. Той нарече мотивите си лични и морални. Заяви, че носи отговорност за трагедията, сполетяла убития мъж и категорично отрече оставката му да е заради неразкритото убийство на сестрите Белнейски.