Информацията за липсата на този основен документ, без който процесът не би трябвало да е започнал, беше потвърдена за Би Ти Ви и от българското Министерство на външните работи.
Нов обвинителен акт не само, че не е четен в съда, но и не е приложен в материалите по делото. И сега не е ясно на какво основание е даден ход на процеса, предвид факта, че подробното описание на обвинението, предхожда стартирането на делото според НПК.

Така освен, че не е ясно как, кога, кой и защо е извършил заразяването, остава тайна и кой според прокуратурата е доставил така наречената заразена кръв, след като д-р Здравко Георгиев е оправдан по това обвинение и не е сред споменатите подсъдими за заразяването.

Д-р Здравко Георгиев, петте сестри и Ашраф вече пето заседание очакват да чуят в какво точно са обвинени. Междувременно Здравко вече има внук, който вчера навърши месец, а той още не го е виждал.

Адвокат Бизанти поясни, че ако смъртни присъди бъдат произнесени отново, предстои още една съдебна инстанция. Отново разглеждане на делото пред Върховен съд, но този път по същество, едва тогава решението, независимо какво е то, ще се смята за окончателно.