Българската асоциация за информационни технологии поиска, търгът за електронното правителство да бъде незабавно спрян, с мотива, че е "организиран така, че да бъде спечелен от един световен производител на хардуер".
В отговор, ресорният министър Николай Василев каза, че атаката идва от засегнати корпоративни интереси, които искат да провалят този важен за администрацията проект.

Спорът е за около 6 милиона лева. В търга за изграждане на интеграционна система за електронно правителство оферти са подали два големи консорциума. И в двата участват български фирми членове на БАИТ. Но въпреки това Управителният съвет на асоциацията иска от главния прокурор и премиера търгът незабавно да бъде прекратен.

Николай Василев постави под съмнение представителността на писмото и прозря зад него засегнати корпоративни интереси: “Фирми, които не са подали оферта или не могат да подготвят поръчката се дразнят на високите критерии, но ще напомня, че става въпрос за проект от висш пилотаж и класа и досега в България не е изпълняван нито един такъв проект за електронното правителство”.

Според министерството търгът е перфектен и тежките изисквания към кандидатите гарантират, че проектът ще се изпълни в срок, а изпълнителят няма да получи пари за несвършена работа.
Ако клеветите продължат ще се съдим за клевета, като това не значи че ще съдим БАИТ, а делото ще е срещу физическите лица писали това.
По проект, електронното правителство трябва да заработи в срок от 11 месеца.