Няма официални данни за конкретните мерки, които ще бъдат предприети спрямо България. Но според медийни публикации на острова новият план цели да ограничи наплива на българи към обединеното кралство.

В публикуван в пресата поверителен доклад на вътрешното министерство, се допуска, че над 45 хиляди "нежелани" граждани на България и Румъния, ще се опитат да влязат във Великобритания.

По оценка на вътрешното министерство, между 60 хиляди и 140 хиляди българи и румънци, ще пристигнат в страната след приемането на двете страни в Евросъюза.

Според публикация във вестник "Таймс", правителството предвижда създаването на униформена служба за граничен контрол на летищата и пристанищата.

Друг британски ежедневник - "Индипендънт", съобщава, че правителството планира още, да увеличи полицейските акции срещу компаниите, които наемат нелегални имигранти.

Страната взима предпазни мерки срещу вероятния поток от имигранти след присъединяването на България и Румъния към ЕС.

Правителството предвижда създаването на униформена служба за граничен контрол на летищата и пристанищата, според публикация във вестник “Таймс”.
Друг британски ежедневник – “Индипендънт”, съобщава, че правителството планира още да увеличи акциите срещу компаниите, които наемат нелегални имигранти.

Очаква се днес Рийд да оповести удвояване на бюджета на имигрантските власти. От изтекъл в пресата поверителен доклад на вътрешното министерство стана ясно, че е възможно над 45 000 "нежелани" граждани на България и Румъния да се опитат да влязат във Великобритания, след като двете страни се присъединят към Европейския съюз.