На 4 юли при акция на полицията в София беше задържан данъчният служител, поискал най-голямата известна до момента сума - 1,5 млн.лв. ,за да бъдат разсрочени данъците на Валентин Захариев.
Акцията е в момента на получаването на първата част от подкупа - 135 хил.лв. В въпреки, че въпросният служител беше веднага уволнен, Валентин Захариев заяви днес, че има съмнения за по-голяма корупционна схема в данъчното управление.

“Съвсем сериозно допускам,че има,че това е организирано в офиса на териториалната данъчна дирекция като не се ангажирам,разбира се, просто си мисля,че не е възможно сам човек да предприеме такова нещо.Замесените лица са в териториалната данъчна дирекция,те не са от Агенцията за приходите,не са и от финансовото министерство. “

Според Валентин Захариев данъчният служител, поискал подкуп за разсрочване на данъците му е бил сигурен,че финансовият министър ще одобри разсрочването.

В момента, когато се парите се подаваха, той беше изготвил обосновката до министъра за разсрочване на данъците и на моя въпрос каква е гаранцията, че министърът ще се съгласи, той отговори - Той не може да откаже.

Сигналът до Финансовото министерство бил подаден от адвоката на Захариев. Разследването продължава и в момента.