Сега, почти две седмици след началото на новата израелска офанзива в Ливан, надеждите на онези, които се върнаха, рухнаха.

Семейство Кмейд е едно от стотиците ливански семейства, принудени да напуснат страната заради израелските удари. Вера и Фуад са американски граждани от ливански произход; заедно с двете си деца - Сами и Ванеса, те чакат самолета, който ще ги отведе в родното място на Вера край Ниагарския водопад в Съединените щати. Зад себе си те са принудени да оставят дома си, своите приятели и близките си. И разбитите си надежди за спокоен живот в Ливан. В продължение на 7 години семейство Кмейд живее в Ливан. Но сега, с разрастването на офанзивата и разрушенията, става все по- ясно, че те трябва да предприемат нещо.

Вера : “Обадихме се на посолството, но никой не знаеше какво става. Те нямаха план, беше наистина разстройващо, няма да ви лъжа. Но после нещата се подредиха и ето ни тук, спасени сме. "

Семейство Кмейд е евакуирано от Бейрут с още стотици свои сънародници. Сега те са в Кипър и очакват полета си към САЩ.

Фуад: "Посто взехме две чанти и дойдохме тук. Нямаме нищо друго, нито дрехи, нито пари."

От Кипър семейството продължава да гледа как израелските бомби унищожават Бейрут, а ракетите на Хизбула падат в Израел.

Фуад: "Хизбула иска Израел да пусне затворниците, Израел иска двамата войника да се върнат; и двете страни сбъркаха, направиха ужасни неща."

Семейство Кмейд не знае какво е решението на задълбочаващия се конфликт. Напускайки своята родина, Вера и Фуад се питат дали и кога ситуацията в региона ще намери своето разрешение.