Един от аргументите е и тази картина на Леонардо Да Винчи. Според някои, в "Тайната вечеря" художниккът е нарисувал жена, вдясно от Христос, и това е Мария Магдалена. Вярващите обаче приемат подобни твърдения за безпочвени.

Миряна Сирийска - енорияш към храм Покров Богородичен: "Независимо от това какво е нарисувал Леонардо и твърденията, има едно истинско свидетелство затова какво се е случвало с Христос. И това свидетелство са четирите евангелия."

Според библейския текст преди срещата си с Христос, Мария Магдалена е обзета от 7 бяса. Смята се, че е била блудница. Тя обаче е първата жена, удостоена да види възкръсналия Христос и да разпространи после благата вест за него.

Отец Петър от храм Св. Троица: "Тя се счита за първата известителка или вестителка на Христовото възкресение. Или този израз, който ние използваме, този поздрав "Христос Возкресе" е неин.

Миряна Сирийска - енорияш към храм Покров: "За мен лично като жена и като човек особено важен е примерът на света Магдалина в любовта. В това, че всъщност тя безкрайно много обича Христос. Именно като Христос."

Мария Магдалена е разпространявала Христовото учение наравно с останалите апостоли. Затова и се смята за равноапостолна. На днешния ден за нея се служи света литургия и се четат хвалебствени песнопения.