От 25 хиляди американци, живеещи в Ливан, 8000 са заявили желанието си да бъдат евакуирани. Канада обяви, че до края на вчерашния ден е евакуирала повече от 2 хиляди свои граждани от Бейрут. По данни на френското министерство на външните работи от Ливан са си тръгнали близо 3000 французи. Още 4000 до 5000 техни сънародници са заявили, че искат да ги последват. Хората, които се евакуират, са притеснени, защото оставят зад гърба част от живота си. Същевременно разбират, че да останат е много опасно.

Дания евакуира почти всички свои 5 000 граждани в Ливан. До момента границите на страната са напуснали и близо 6400 шведи. Като цяло до момента Великобритания е евакуирала от Ливан почти 3 хиляди души. Италианското министерство на външните работи съобщи, че евакуацията на 1000 италианци е приключила. По данни на германските власти Ливан са напуснали над 4200 германци, а Гърция е евакуирала 560 души от Бейрут. Над 1000 турци също са си тръгнали от Ливан. Повечето от спасяващите се чужденци пристигат с кораби или самолети в Кипър. Летището на Ларнака едва успява да приеме всички самолети.

Европейската комисия днес съобщи, че Европейският съюз е готов да помогне на Кипър да се справи с притока на бежанци от Европа и от трети страни, които напускат Ливан.