След бомбардировките от строя излязоха наземните спътникови станции на телевизия "Ал Мустакбал" и на телевизионния канал на Хизбула "Ал Манар". От ракетните удари пострада и мрежата на най-голямата ливанска телекомуникационна компания "Алфа". Това е първият сериозен въздушен удар в тази част на Ливан, която е населена предимно с християни.

В същото време в Ню Йорк Съветът за сигурност фокусира вниманието си върху хуманитарната криза, пледирайки за спешно прекратяване на боевете, за да се осигури хуманитарен достъп за цивилното население.

Най-сериозен е проблемът с достъпа. Именно това спъва хуманитарните акции. В по-голямата част от страната е прекалено опасно или физически невъзможно да се правят необходимите доставки.

Посланик Джон Болтън обаче потвърди възраженията на САЩ срещу прекратяването на огъня. Той предупреди Съвета, че ще направи лоша услуга на народите на Израел и Ливан, ако приеме палиативни мерки, които не правят нищо за изкореняването на проблема с насилието.

Не можем повече да отричаме връзката между Хамас и Хизбула от една страна и техните покровители в Иран и Сирия от друга. Съединените щати призовават Техеран и Дамаск да престанат да действат в района чрез своите терористични пълномощници.

Ливанският посланик Нухад Махмуд заяви, че израелската военна машина е превърнала страната му в руини и Израел трябва да плати за възстановяването й.