Бойко Борисов коментира пред Би Ти Ви отправените му обвинения, че е прикривал злоупотреби в столичната топлофикация така: “Около мен няма кръгове от фирми, а въпросът, който поставя Румен Петков ще намери разрешение още днес, след като главният прокурор Борис Велчев се върне в България. Виждате ли какво твърди г-н Петков, че хората под мен и пората над мен не знаят - как идват тези сигнали при главни секретар.”

- А вие знаехте ли?

Трябва да се знае, че по мое време всички материали ходеха и при мен, и при Петканов и това е много ясно видно.

- Тоест ако вие сте знаели, е знаел и Петканов?

- Ми естествено.

“Аз ще изчакам днес изказването на главния прокурор. Аз снощи съм го помолил да се самосезира веднага, да възложи на своите прокурори в София веднага да проверят и като кацне от Брюксел или да прати да ме арестуват веднага, или да ми се извинят.”

* * *

В интервю за националното радио от Брюксел главния прокурор Борис Велчев заяви, че Бойко Борисов е искал от него да ускори разследването срещу бившия шеф на "Топлофикация", а не да прикрива престъпленията му. Обвинител номер едно каза, че веднага след завръщането си у нас ще се запознае със сигнала на вътрешния министър Румен Петков за дейността на МВР през 2005-та година по случая Валентин Димитров.