Американското правителство е наело за целта и италиански ферибот.
През следващите дни в операцията по евакуирането на американски граждани ще се включи и частен саудитски кораб, също нает от американското правителство. Той може да превозва до 1400 пътника. Четири индийски военни кораба също се намират в Ливански води, за да започнат в близките дни евакуирането на около 1000 граждани на Индия.

Дания евакуира вече над 4000 свои граждани, а Канада се готви да превози десетки хиляди свои поданици, напускащи Ливан. Около 3000 германци тръгнаха с автобуси от Бейрут за столицата на Сирия Дамаск. Оттам те ще отлетят за родината си. Наблюдатели коментират, че извеждането на чужди граждани от Ливан е най-значителната операция от този род след края на Втората световна война.

Автобусите, които вчера под конвой превозиха нашите сънародници от Бейрут до Сирия, стигнаха без инциденти до Алепо. Повечето в групата са жени и деца. С тях пътуваха и няколко българи от Южен Ливан, които фондация "Харири" е открила и свързала с нашето посолство. По информация на заместник- външния министър Феим Чаушев, в южната част на Ливан има още около 30 наши сънародници, които продължават да се издирват.

Външно министерство ще окаже съдействие на всеки българин, който поиска да напусне страната. Утре други 107 българи по свое решение и за своя сметка ще тръгнат с автобуси на частна фирма за Алепо. Оттам самолет на Хемус Еър ще ги превози до Варна. Остават и възможностите за изтегляне по море към Ларнака в Кипър.

Франция е обещала да качи между 5 и 10 души, а Гърция - около 40, уточни Феим Чаушев. Информация продължава да се дава на горещите телефони в посолството ни в Бейрут и във Министерството на външните работи в София.