Трима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. В страната са станали 16 произшествия. Ранени са 19 души, като за двама от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 25 леки и три тежки катастрофи, при които са пострадали четири човека.

В Спешното консултативно отделение на "Пирогов" са приети шест души, ранени при катастрофи. Трима от тях, между които и момченце на 10 г., са приети на лечение. Най-тежко е състоянието на 34-годишният Б.Т. Той е с фрактура на бедрото и три счупени ребра, след катастрофа в дърво на пътя между Чепинци и Негован. Приет е в Централна реанимация.

Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе – Златица, както и Дюлински за товарни автомобили.

Въведена е забрана за преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Сливен – Нова Загора – Стара Загора за времето от 6 часа до 22 ч.; над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя; над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, по пътя Сливен – Стара река, Костенец – Самоков и Бургас – Слънчев бряг.

За времето от 13 до 21 ч. и при температура на въздуха над 35 градуса по Целзий е въведена забрана за движение на моторни превозни средства с обща маса над 20 тона по републиканската пътна мрежа.

До 2 ноември е затворен пътят Русе – Велико Търново, поради ремонт на мост в участъка на град Бяла. Създаден е обходен маршрут.

Затворен е главният път Перник – Дупница в посока Кулата, за изграждане на автомагистрала. Обходният маршрут е през Радомир.