Пътните настилки в страната са предимно сухи, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". По високите и усойни места на Родопите пътищата са заснежени и частично заледени. Пътните настилки на автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин, Мездра - Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново - Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница.

Забранено е движението на товарни автомобили с маса и товар над 10 т през прохода "Шипка" до 30 март. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Петрохан" и пътя Батак - Доспат.

Дюлинският проход е временно затворен за товарни автомобили. Изцяло затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият проход.

Катастрофи през денонощието:

Двама души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 10 произшествия. Ранени са 14 човека, като за трима от тях има опасност за живота.

В София са регистрирани 82 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама човека.