Четири катастрофи станаха тази сутрин на международния път Е-79 между Враца и Мездра. ТИР, превозващ бира, спука гума и стоката се разпиля по пътя. Разлялото се пиво предизвика серия от пътни инциденти. В продължение на часове нямаше кой да отстрани тоновете с бира от шосето.

Камионът, натоварен с 23 тона бира, пука лява гума по стръмния склон и едва не се преобръща около 5.00 часа. Водачът пътувал за София.

В резултат целият товар се разпилява върху шосето. Към 7.30 часа става втората катастрофа. В отсрещното платно в посока Враца се удрят два леки автомобила. Минути по-късно бус, движещ се в същата посока, но с висока скорост, буквално прелита в другото платно през високата мантинела и се удря в идващ насреща миниван.

Шофьорът на буса все още не можеше да повярва, че е жив след въздушния скок. Потърпевшият в последната катастрофа обвини разпиления товар на ТИР-а.

След като се оказа, че повече от четири часа няма кой да събере кутиите с бира от шосето, в суматохата някои се престрашиха да се снабдят с безплатно пиво. А водачът на камиона все още чакаше застрахователите да опишат щетите.

Пътни произшествия при Витиня

Две катастрофи пък затвориха автомагистрала „Хемус” при Витиня. Движението на превозни средства се осъществява по стария път при пътен възел Витинска река - Топли дол.

Два автомобила са се ударили леко в тунела. Няма пострадали. По-късно обаче ТИР се е завъртял и в него се е блъснала друга кола. При инцидента е пострадал мъж, който е транспортиран в болница в Елин Пелин.

Обстановката на пътя

Пътищата в цялата страна са мокри. Усложнена е пътната обстановка през проходите Пампорово и Превала. Засега има въведени ограничения за прохода Пампорово - товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета, като се очаква ограничения да бъдат въведени и за Превала. В резултат на снеговалежа в момента там има закъсали автомобили. 

От Агенция „Пътна инфраструктура” призовават водачите на моторни превозни средства да оборудват автомобилите си за движение при зимни условия, да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната обстановка на пътя.

Гласувайте в анкетата ни - Приемате ли да се шофира с минимално количество алкохол в кръвта?