Агенциите цитират очевидец, който разказал, че срещу административна сграда в Кандахар били изстреляни пет ракети. Властите задържали 15 души по подозрение за участие в обстрела. По-голямата част от арестуваните били чуждестранни граждани.

Днес американски военен говорител в базата Баграм съобщи, че неизвестни са обстрелвали патрул от афганистански и американски войници. Нямало пострадали от анти-терористичните сили.

За ракетен обстрел на летището в град Хост съобщи тази сутрин агенция "Афган исламик прес". Изстреляните три ракети не са улучили разпложените там американски части. Губернаторът на Хост не изключвал възможността атаката да е дело на талибаните и бойците от "Ал Кайда".

Междувременно във Вашингтон стана известно, че антитерористичната кампания струва досега на Съединените щати 10 милиарда и 200 милиона долара. Отчетът обхваща военните разходи за периода след 30 септември миналата година и не включва средствата, изразходвани за въздушна охрана на територията на Съединените щати и за хуманитарна помощ в Афганистан и съседните му страни.
Войната срещу тероризма ще се оскъпи значително и от изтеглянето на американските войски от района на конфликта. За борба с тероризма досега Пентагонът получи над 17 милиарда долара. Наскоро президентът Буш поиска от конгреса още 14 милиарда за военни цели.