Вашингтон призова Израел да допусне хуманитарни работници в лагера. За първи път от началото на военната операция на 29 март днес там влязоха журналисти.

Много от обитателите на 14-хилядния лагер са успели да избягат. Останалите в селището са живели почти без храна и вода. Особено много са страдали жените и децата. По улиците и в разрушенията още стоят много трупове. Точният брой на жертвите още не е известен. Израел загуби 23 войници.
Израелският върховен съд постанови телата на убитите да бъдат върнати на техните близки и да не се погребват докато не дойде анкетна комисия. Израелската армия възнамеряваше да погребе предполагаемите избити терористи, като по този начин засили подозренията, че иска да скрие военнопрестъпления.
През последните дни три новородени момичета са наречени Дженин в памет за саможертвата на бойците от лагера.

Във Витлеем боевете продължават. Двеста палестински бойци са се укрепили в храма "Рождество", където има тридесетина монаси и няколко цивилни. Шарон предлага на палестинците да се предадат и да бъдат съдени в Израел, или да бъдат експулсирани без право никога да не се завръщат на палестинска територия. Палестинците отхвърлиха ултиматума на Израел.