Стотици пациенти се лекуват от тежки диагнози в тези неприемливи битови условия. Някои от тях се опалакаха пред Би Ти Ви, че въпреки осигурените водоноски, до тях не е стигнала достатъчно вода.
Заради аварирала тръба на улица „Хан Пресян“ в столицата, Александровска болница остана близо 24 часа без вода.

Болниците са стратегически обект и не могат да бъдат оставяни без вода, затова на Александровска болница от снощи е осигурено алтернативно водоснабдяване.

Тези от болниците, които попадат в авариралия участък, осигурихме още снощи алтернативно водоснабдяване с три водоноски, като едната водоноска е била през цялата нощ.

Въпреки наличието на водоноски, пациенти се оплакаха пред Би Ти Ви, че в болниците не е имало достатъчно вода за тях. В същото време вода от водоноските се позлва за недотам спешни нужди.

От Александровска болница твърдят, че безводието е затруднило обслужването на пациентите, но не представлявало такъв проблем, защото в петък не се предвиждат операции. От ръководството на болницата ни обясниха, че няма кой да коментира проблема пред на Би Ти Ви. Не не допуснаха да снимаме и вътре при болните.