В парламента министър Петканов отговори, че срещу колегата му Румен Петков няма съдебни дела. Според ген.Атанас Атанасов две от делата срещу министър Румен Петков са за стопански престъпления и 2 за криминални.

ген.Атанас Атанасов: "Едно от делата беше образувано по чл.282,че като кмет на Плевен Румен Петков е раздал 56 общински жилища, без да спази съответния законов ред, а другото беше образувано за съпротива срещу орган на власт и хулигански действия по повод на случай, когато полицейските органи в Плевен трябваше да претърсят помещения за крадени коли и тогава кметът на Плевен взел ключовете на полицаите,вдигнал скандал и осуетил полицейска проверка."

Според ген.Атанасов едно от образуваните дела срещу Румен Петков е прекратено през 2002-ра година с мотив,че има депутатски имунитет.Според правосъдния министър Георги Петканов съдебни дела срещу Румен Петков няма.

Георги Петканов: "Аз отговарям за съдебното производство и там такива дела няма, а дали е имало образувани някакви предварителни производства, проверки - това не бих могъл да кажа.”

Министър Петков в момента е в чужбина и не беше открит за коментар.