Тази сутрин се предадоха последните тридесетина въоръжени палестинци, сред които има 13-годишно ранено момче.

Израелската армия се изтегли от 24 селища на Западния бряг. Часове преди това военни части нахлуха в село близо до Рамала и в автономен палестински град близо до Хеброн. Това стана само няколко часа, след като беше обявено, че започва изтегляне от три селища на Западния бряг.

Израел няма да пречи на палестинския лидер Ясер Арафат да се срещне с американски държавен секретар. Днес Колин Пауъл пристига в Близкия Изток. Според израелски източник, подготовката за срещата в събота, в Рамала, вече е в ход.
От няколко седмици израелската армия е обсадила централата на Арафат в Рамала с намерение да го изолира. Въпреки това при него беше допуснат специалният американски пратеник за Близкия Изток Антъни Зини.

Сраженията на Западния бряг продължават. Палестинец загина снощи край Витлеем. При друг инцидент в ивицата Газа беше убит въоръжен палестинец.

Въоръжената групировка "Хамас" съобщи, че атентаторът-самоубиец, взривил автобус край Хайфа, е бил от бежанския лагер в Дженин. Израелското радио информира, че четирима от загиналите при атентата край Хайфа са военни, а другите четирима - полицаи. Сред жертвите има и две жени.