Трима души са загинали, а 30 са ранени при катастрофи през изминалото денонощие. В страната са станали 20 тежки пътнотранспортни произшествия. Един човек е с опасност за живота, съобщиха още от Съюзът на българските автомобилисти по данни на Изпълнителната агенция "Пътища" и центъра за информация при направление "Пътна полиция".

Само в района на София са регистрирани 117 леки и шест тежки катастрофи със седем ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната са сухи.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлински проход за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

До 15 септември за времето от 16.00 часа до 22.00 часа се забранява преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел Мъглиж - Сливен.

До 30 септември 2011 г. е забранено движението на тежкотоварни пътни превозни средства, ремаркета и полуремаркета с повече от две оси, селскостопанска, земеделска и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа първи клас, както и по автомагистралите за времето от 16.00 часа до 22.00 часа за последния работен ден или предпразничен ден, както и за последния почивен или празничен ден.

До 10 септември е затворен за движение пътят Звъничево – Варвара. Създадени са обходни маршрути.