Един човек е загинал, а 13 са ранени в станалите 13 тежки катастрофи през изминалото денонощие на територията на страната.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи с мокри пътни участъци на места. Пътната настилка на автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” е частично мокра.

Въведена е временна организация на движението на автомагистрала „Марица” от 97 до 99 км, за строително-монтажни работи на автомагистрала „Люлин” от 23 декември през светлата част на денонощието също е въведена временна организация на движението и в двете посоки.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в района на Берковица, Левски, в области Велико Търново, Добрич, проходите Шипка и Петрохан и на АМ „Тракия” в района на област София, до 150 м в района на София, Балчик, Тетевен, Белоградчик, Разлог, Свищов, в области Разград, Хасково, Варна, Ямбол, Русе, Шумен и Силистра.

Затворени са проходите Върбишки, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан, по пътя Костенец - Самоков и Черница – Сунгурларе – Чубра, над 20 тона през Айтоски проход. Товарните автомобили да се без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан.

Забранено е преминаването на всички моторни превозни средства по пътя Стражица - Полски Тръмбеш между 44 и 46 километър и само на товарни автомобили по пътя Радко Димитриево - Друмево.