От 12 години в града всяка нощ няма вода, а през лятото водата спира и през по-голямата част на деня. 

Димитър Димитров е изчислил, че в две трети от денонощието в неговия дом няма вода. Той казва, че режимът продължава вече десетилетия:
"Не смеем да поканим гости, защото идвате ни на гости, искате да се измиете, да идете до тоалетна - вода няма."

Димитров живее във фамилна къща и се спасява от безводието и сухия режим със специален бойлер, в който през деня се събира вода.

"Сутрин и вечер се редим на опашка пред тоалетната. Почти като в казармата е само дето не е под строй", разказва Димитър Димитров.

Местното ВиК дружество твърди, че една от сериозните причини за водния режим е напълно изчерпания капацитет на водоснабдителната система "Ягода-Зимница".

"Не можем да тласнем нито литър повече вода, дори и да имаме водоизточници, а ние ги имаме, но не можем да ги включим в системата", пояснява инж. Огнянов, заместник-директор на ВиК - Стара Загора.

Загубите по остарялата водопроводна мрежа са близо 60 процента. По думите на инженер Огнянов, състоянието на водопровода "Дунавци" от язовир "Копринка" е безнадеждно. Половината от водата, която влиза в него се губи още преди да е достигнала градската водопроводна мрежа.

ВиК специалситите ще настояват за възобновяването на "Ягода-Зимница". Старозагорци обаче смятат, че решението на техния проблем е язовир "Чаталката".

Този язовир се строи повече от 40 години. Според старозагорци тук е ключът към решаване на водния проблем.

"Аз съм оптимист и смятам, че водинят режим в Стара Загора може да се премахне, но когато крастав те чеше и въшкав те пощи не чакай изцеление", казва Димитър Димитров.