21-годишен младеж загина в катастрофа във Варненско. По информация на полицията инцидентът е станал в 3.40 ч. тази нощ на пътя Варна - Кичево. При спускане на т.нар. “румънски завой”, водачът на лека кола, напуска пътното платно и пада в лозя.

Младежът, управлявал колата, е загинал на място. Служители на “Гражданска защита” вадят автомобила. Катастрофата предизвика затруднение на движението в района.

Още една жертва взеха станалите 26 тежки катастрофи в страната за изминалото денонощие, съобщи МВР. 34 души са ранени, от които двама - с опасност за живота.

Жена с все още неустановена самоличност е била блъсната

снощи от лек автомобил по пътя Добрич-курорта "Албена". Колата, шофирана от 43-годишен мъж, се е движела с несъобразена с пътните условия скорост, допълват от полицията. Пешеходката на видима възраст около 50-60 години е починала на място.

И още един инцидент - 37-годишен чужденец е пострадал тежко

при катастрофа по пътя град Исперих – село Йонково, Разградска област. Произшествието е станало рано тази сутрин. Леката кола, управлявана от мъжа, излязла от пътя и се блъснала в крайпътно дърво. Пострадалият е бил сам в колата, не е ползвал обезопасителен колан и е шофирал с висока скорост. Откаран е в Разградската болница с опасност за живота.

От началото на годината при катастрофи по пътищата в страната са загинали 465 души, а други 5800 души са ранени.