Предприятието е собственост на гръцка фирма. Фирмата има и предприятие в Кърджали, където днес са обявени символични стачни действия също за дължими заплати. Шивачките протестират и срещу лошите условия на работа, непосилните норми и тормоза, на който са подложени.

Близо 300 бяха протестиращите от двете страни на заключената врата на предприятието. По заповед на ръководството на “Текстилко” работничките от втора смяна не бяха допуснати във фирмата. Жените работят за 165 лева месечно, но от три месеца не са получавали заплати, нямат осигуровки, не се плащат детските добавки и парите за майчинство. Освен това работят при ниски температури и запрашен въздух. Оплакаха се от непосилните норми. Стачкуващите казаха, че са подлагани на психически тормоз от собственичката на фирмата Евгения Паяниду.
Изпълнителният директор на “Текстилко” Светла Иванова днес отказа коментар и не допусна камерите във фирмата.
Със стачкуващите се срещна кметът на града Румен Пенков.

Заради неизплатените заплати Областната инспекция по труда в Плевен е глобила фирмата с 1000 лева. Издадено е предписание дължимите суми да се изплатят до 15 февруари. Стачкуващите заявиха, че ще продължат протестите си докато си получат заплатите.