Няма заплаха за живота на Алексей Петров и той се намира на най-сигурното място в ареста. Това коментира вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него са предприети всички необходими мерки, които да гарантират сигурността на бившия съветник на ДАНС.

Министърът опроверга твърдения, че бившата барета е бил бит и впоследствие припаднал. По думите на Цветанов, информацията за влошеното здравосовно състояние на петров е "преекспонирана" от негови близки.

„Всичко, което е необходимо е направено, така че в тази посока сме предприели необходимите действия да гарантираме сигурността му и смятаме, че ареста е едно сигурно място”, каза Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи.

Цветанов разкри, че наистина се е срещал с бившата барета. Срещата била след като Алексей Петров беше изслушан в комисията за контрол на ДАНС към парламента. Тогава се появи информация, че Петров се чувства заплашен.

„Поиска среща, говорихме по тази тема. Той каза, че не смята, че се чувства заплашен и разговорът беше съвсем свободен. Понеже предполагах, че би могло да възникнат спекулации относно една такава среща, затова предвидливо бях поканил да дойде главният секретар и след това да влезе в кабинета ми Алексей Петров”, каза вътрешният министър.

Тази сутрин по bTV говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска заяви, че едно от делата срещу Алексей Петров - това за рекет и изнудване, е на финалната права.

„В момента има две досъдебна и производства. Едното е за организира престъпна група за пране на пари, а другото е за рекет и изнудване”, каза Маргарита Немска.

Немска отказа да коментира дали се проверява връзка между Алексей Петров и смъртта на бившия член на Висшия съвет на БСП Илия Божинов.

Министърът съобщи и за операция тази нощ на Капитан Андреево, при която е задържан около 13 тона оцетен Анхидрид. Той бил достатъчен за производство на близо 5 тона хероин. Арестувани са двама души. Операцията е координирана с Европол и службите на Унгария и Румъния.