Семеен скандал в Стара Загора завърши с трима простреляни. 75-годишен, бивш военен, първо уби сина си, след което простреля жена си и себе си. Драмата се разиграла пред очите на тригодишно дете, което за щастие е невредимо.

Към 18 часа съседи чуват скандал от дома, малко по-късно се чуват изстрели.Съпругата на  убития и 3-годишното им дете станали свидетели на драмата.Малко преди да открие стрелбата 75-годишният бивш военен ги пуснал да излязат.

Минути след това пристига полицейски екип, който открива три простреляни лица – 75-годишния К.И., 74-годишната му съпруга и 51-годишният им син.

"Тримата незабавно са откарани в болницата, в критично състояние. К.И. е приет с опасност за живота с огнестрелна рана в областта на главата. В областта на таза е простреляна съпругата му, тя също е настанена в болницата. В същата болница е настанен и синът им с прострелни рани в областта на тялото. Около 20.00 часа тази вечер той е починал в болницата”, съобщи Йонка Георгиева, говорител на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Според лекарите състоянието на 75-годишния мъж е критично. В момента екип от хирурзи се борят за живота на съпругата му. Нейното състояние  също е много тежко.

Полицията  разследването мотивите за престъплението.

"При извършения оглед е установено, че в жилището е възникнал битов скандал, по време на който 75- годишният мъж е прострелял сина и съпругата си със законно притежаван пистолет “ТТ” и след това се е самопрострелял”, добави Йонка Георгиева.

Полицията продължава работата по случая.