Питбул нахапа 10-годишно момче в Хасково. Кучето било оставено без надзор пред оживен магазин. Малкият Теодор си играел с приятели пред кварталният супермаркет, когато непознат мъж му пъха в ръцете каишката на възрастен питбул с думите да го подържи докато той пазарува. Децата се заиграват с кучето, но закачките им в крайна сметка го изнервят.

Два дни по-късно екипът на bTV намира Теодор в хасковското ортопедично отделение с 12 шева на подбедрицата. Майка му още е под влияние на ужаса от случилото се.

"За мен по важно ще бъде този човек да си даде сметка, както и други собственици на кучета, че има правила и трябва да се спазват”, коментира Екатерина.

Законът предвижда до три години затвор за немарливите стопани. Семейството на Теодор е завело дело срещу собственика на питбулите – 28-годишния Христо Христов. Самият той не пожела да се срещне с екипа ни, но според съседните му той сам е умъртвил кучето нападател. В двора на къщата, където живее под наем обаче има друг питбул, който също е разхождан без намордник.