Мъж от Хасково реши да създаде комикс, в който прототип на супергероя е Бойко Борисов. Художникът вече е измислил и име на своя герои – Булмен.  Той ще бъде силен, честен и надарен със свръхспособности и единственото нещо, което със сигурност няма да притежава, е мобилен телефон.

За разлика от карикатурите, комиксите не са толкова популярни у нас. Мартин Въков е един от малкото запалени почитатели  на сериалите в картинки, но досега е рисувал само американски екшън герои. Провокиран от всекидневните политически скандали обаче, художникът решава да създаде български супергерой, чийто прототип е Бойко Борисов.

“Много добър политик е. Вдъхва надежда на българина и реших - да , защо да не е той. Не може да се нарича Бойкомен, затова измислихме името Булмен”, разказа Мартин Въков.

Булмен ще притежава всички  суперкачества на Батман и Супермен, но няма да спасява света, а само българите в беда. За да го открият обаче, хората  в нужда ще разчитат единствено на неговите телепатични способности

“Телефони няма да има никакви, ще се свързват чрез неговата суперсетивност и усещане за хората, които са в беда”, допълни Въков.

Липсата на телефон ще опази  българския комикс герой поне от СРС-скандал като този, в който  попадна прототипът му. Питаме обаче автора как би реагирал супергероят, ако  изпадне в подобна  беда: “Ще използва неговите способности на супергерой и така ще успее да заличи мръсните следи и ще се въздигне от тази нелепа ситуация”.

В какви премеждия  ще изпадне  комикс героят, ще разберем най-вероятно още в края на март, когато се очаква да бъде готова първата серия от подвизите му в картинки. Авторът разкри в аванс още, че до Булмен  ще има красива и силна супержена.